Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Usability Tests_W
ESTUDIS D'USABILITAT
Per tal d'avaluar l'ergonomia, el disseny, la usabilitat i la funció d'una solució, el HCLLC organitza i executa estudis d'usabilitat on els usuaris finals proven i avaluen solucions innovadores. Els usuaris finals implicats són ciutadans (pacients o població sana) i professionals de l'àmbit sanitari i social. El HCLLC disposa d'una metodologia pròpia per dur a terme tot el procés, des de la definició dels indicadors necessaris i el reclutament de participants fins a l'execució de l'estudi, l’anàlisi de dades i lliurament d'un informe final.
NECESSITES UN ESTUDI D'USABILITAT?
PARLEM-NEEXEMPLE D'ESTUDI D'USABILITAT
L'EMPRESA

Rethink Medical ha desenvolupat T-Control®, un catèter urinari amb una vàlvula única per augmentar la comoditat dels pacients, millorar la pràctica clínica i reduir les infeccions.


LA NECESSITAT
LES ACTIVITATS
LES FITES
The need

LA NECESSITAT

Amb el prototip funcional ja desenvolupat, la necessitat de Rethink Medical era que les infermeres que habitualment s'encarreguen de realitzar les insercions de catèter urinari poguessin provar el prototip T-Control® i el comparessin amb les tècniques estàndard.


The activities

LES ACTIVITATS

El HCLLC va organitzar tres dies de proves pre-clíniques a tres hospitals catalans: MútuaTerrassa, Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa, i Hospital Universitari de Bellvitge.

Un total de 12 infermeres van participar en l'estudi comparatiu entre el prototip T-Control® i les tècniques estàndard. L'estudi es va realitzar amb un maniquí de pràctica i es van recollir resultats de diversos paràmetres, com ara el temps d'inserció i el nombre de vessaments, en cada tècnica.


The milestones

LES FITES ACONSEGUIDES
• Facilitat per reclutar infermeres de diversos hospitals.
• Reclutament d'un formador i avaluador externs per l'estudi.
Feedback de les infermeres sobre la solució desenvolupada per l'empresa. 
• Millor comprensió de les frustracions i necessitats dels usuaris finals. 
• Informació útil per integrar a les instruccions d'ús de la solució.
• Feedback per implementar millor els futurs estudis de validació. 
• Flexibilitat en l'adaptació a les necessitats de l'empresa. 
• Gestió àgil i centralitzada. 
• Recollida i creació de material audiovisual. 


GALERIA FOTOGRÀFICA

Usability Tests_Image2